🇱🇹 Στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, εγκαταστάθηκε πρόσφατα ένα πραγματικά πολύ κουλ "άγαλμα" - λέγεται #PORTAL (δηλαδή "πύλη") και ο κύκλος που βλέπετε στη μέση δεν είναι καθρέφτης αλλά οθόνη με κάμερα απο πάνω που σε συνδέει απευθείας με το αντίστοιχο πόρταλ στην πόλη Λούμπλιν της Πολωνίας! 🇵🇱


🌀 Δηλαδή υπάρχει άλλη μια τέτοια "πύλη" στο Λούμπλιν, κι αν σταθώ εγώ μπροστά απο την πύλη στο Λούμπλιν κι εσύ μπροστά απο την πύλη στο Βίλνιους, θα βλεπόμαστε σε πραγματικό χρόνο! 



✨ Το όραμα πίσω απο αυτό το πρότζεκτ είναι να δημιουργηθεί μια "γέφυρα" που θα μηδενίζει τις γεωγραφικές αποστάσεις και θα κάνει ανθρώπους απο διαφορετικά μέρη του κόσμου να έρθουν πιο κοντά. 


🗣️ Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ Benediktas Gylys είπε στο δελτίου τύπου πως "Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις - είτε είναι η κοινωνική πόλωση, είτε η κλιματική αλλαγή, είτε οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε, το πρόβλημα πίσω απο αυτές τις προκλήσεις δεν είναι η έλλειψη φοβερών επιστημόνων, ακτιβιστών ή ηγετών, ή η έλλειψη  τεχνογνωσίας. Είναι η ψυχολογία της αγέλης, η έλλειψη ενσυναίσθησης και η στενή αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο, που συχνά περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα" 


🤩 Το σχέδιο είναι να ανοίξουν κι άλλα τέτοια πόρταλς σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου! ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ! 


απο το γεωγραφίλο Dimitris Athanasopoulos via Yo en Polonia - Me in Poland