Μεγάλη εμπιστοσύνη του κοινοί για ενημέρωση του καιρού μέσω του…

Μεγάλη εμπιστοσύνη του κοινοί για ενημέρωση του καιρού μέσω του τρικαλινού meteolive.gr – Έχει πάνω από 28 ενεργές κάμερες

Το meteolive.gr δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού το τελευταίο διάστημα αποτελεί το σημείο ενημέρωσης των Τρικαλινών για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορα σημεία του ν. Τρικάλων.



Η σελίδα είναι ενεργή τα τελευταία 13 χρόνια και έως το 2019, ονομάζονταν «elaticam.com» και από τις αρχές του 2020 μετονομάστηκε σε «meteolive.gr» με την ανάπτυξη δικτύου καμερών να γίνεται και εκτός της Ελάτης και του Περτουλίου και φτάνει πλέον σε παραθαλάσσια μέρη, όπως στον Πλαταμώνα και επεκτείνετε συνεχώς!


Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος έγινε το 2008 από τον ηλεκτρολόγο και εμπνευστή της όλης ιδέας, τον κ. Χρήστο Δημητρούλη με την πρώτη πειραματική κάμερα livestream από την Ελάτη, ενώ όλο αυτό το διάστημα έγιναν προσθήκες στο χιονοδρομικό κέντρο και σιγά σιγά και σε άλλες ορεινές περιοχές.




Πρόκειται για μια ερασιτεχνική μετεωρολογική ιστοσελίδα ζωντανής ενημέρωσης μέσω live streaming καμερών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία που παρουσιάζουν καιρικό ενδιαφέρον.


Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρούλης αυτή τη στιγμή το meteolive.gr έχει πάνω από 28 ενεργές κάμερες καιρού και ένα δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που παρέχει δεδομένα σε φορείς, όπου μπορούν να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα για έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, παγετό κτλ).




«Μέσω της ιστοσελίδας μπορούν και οι πολίτες να ενημερωθούν εντελώς δωρεάν» ανέφερε.

Σημειωτέον, ένα από τα χαρακτηριστικά του δικτύου είναι η μετάδοση εικόνας σε σημεία που δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, δεν υπάρχει ρεύμα ή διαδίκτυο, με έναν εντελώς αυτόνομο και πρωτότυπο τρόπο για τα δεδομένα της Ελλάδας, όπως η κάμερα στη Τριγγία σε υψόμετρο 2.204 μέτρων και στο Καταφύγιο του Κόζιακα σε υψόμετρο 1.750 μέτρων.

Πλέον, το meteolive.gr συνεργάζεται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Δήμο Τρικκαιων. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσεται διαρκώς το δίκτυο, ώστε να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές για την καταγραφή των καιρικών φαινομένων.



Επίσης, μέσα στο 2021 θα τοποθετηθούν κάμερες σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και σε κομβικά σημεία του ορεινού όγκου, ώστε οι αρμόδιοι να ενημερώνονται άμεσα για τις καιρικές συνθήκες.