Καλημερα σε ολους τους φιλους και τις φιλες,     Κρύωσε ο καιρος στην περιοχή μας και θυμίζει χειμώνα- έτσι όπως θα έπρεπε άλλωστε.  Τι εχουμε να περιμενουμε απο φαινομενα τωρα Βροχής-Χιονόνερου ή Χιονιού. Συμφωνα λοιπον με τα πρωινα στοιχεια που αντλήσαμε απο τα παγκόσμια  μετεωρολογικα μοντελα προγνωσης καιρού. Το ερχόμενο τριήμερο.-Σήμερα Τεταρτη 13/1 θα εχουμε τοπικες συννεφιές ανευ σημασίας που το απογευμα θα πυκνωσουν κυριως στα δυτικα ορεινα δινοντας καποιες χιονοπτωσεις ασθενους κυριως εντασης  στα ορεινα χωρια ανω των  900μ, Στα πεδινα και ημιορεινα θα εχουμε ενα βοριαδισμα με καποιο ψιλοβροχο. 


Γρηγορα ομως ο καιρος θα βελτιωθει προς το πρωινο της Πέμπτης.Θερμοκρασία σε πτώση απο το απογευμα και μετα , θα αγγιξει τους 3 βαθμους στα πεδινα το βραδυ  και τους -1 στα ορεινα. -Πεμπτη 14/1 Ο καιρος θα ξεκινησει με ηλιο και λιγα συννεφα, αργα το απογευμα ομως εκ νεου οι συννεφιες θα αυξηθουν και θα δωσουν τοπικες βροχες ή χιονόνερο (ενναλαγές με χίονι) στα πεδινα και χιονοπτωσεις μετριας εντασης στα ημιορεινα και ορεινα.Δεν αποκλείεται και προσκαιρη χιονοστρωση μαλιστα σε καποια απο τα ημιορεινά χωριά στα βορεια του νομού(π.χ χωρια χασίων καλαμπακας) .Η θερμοκρασια σε σημαντικη πτωση θα πέσει στο -0,5 στα πεδινα και στους -2,5 στα ορεινα. 

-Παρασκευη 15/1 ο καιρος θα βελτιωθει και θα επικρατησει γρηγορα ηλιοφανεια ενω θα αυξηθουν σημαντικα οι βορειοιδυτικοι ανεμοι τις πρωινες ωρες. Θερμοκρασία σε πολυ χαμηλα επιπεδα στα πεδινα εως 4 βαθμους το μεσημερι και ολικο παγετο στα ορεινα χωρια. -Για το ΣΚΔ ειναι νωρις να μιλησουμε καθως ισως να μας επισκεφτούν καποια συτσηματα απο τα δυτικα , ενα το Σαββατο και ενα Την Δευτερα -Αν συμβει αυτο θα μιλησουμε για πιο σημαντικες χιονοπτωσεις με στρωσιμο χιονιου ακομα και στα πεδινα, όλα ειναι πολυ ρευστά όμως ακόμα.                                                Με Εκτίμηση, Κιουλος Θεοδωρος