Όπως όλοι ξέρετε εδώ και δυο χρόνια με πολλές δυσκολίες λόγω της δύσκολης πρόσβασης έχουμε τοποθετήσει σε μια απο τις ψηλότερες κορυφές του Ν. Τρικάλων μια μετεωρολογικη κάμερα για την παρατήρηση και γρήγορη πρόβλεψη φαινομένων!








Οι δυσκολίες ειναι πολλές διότι η κάμερα τροφοδοτείτε με ηλιακή ενέργεια και δίκτυο ίντερνετ για την μετάδοση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας 3G.
Φέτος μετά από τρεις απόπειρες και αντικαταστασης εξοπλισμού καταφέραμε το δίκτυο 3  να συγχρονίσει με το μόντεμ να έχουμε εικόνα!
Μετα από μέρες όπου δεν είχαμε ξανά επαφή η κάμερα ξεκίνησε να στέλνει δεδομένα με μια δυσάρεστη έκπληξη!

Η κάμερα προφανώς μετά απο ανθρώπινη παρέμβαση είχε αλλάξει κατεύθυνση και στέλνει εικόνες από τον ουρανό!!









Η απορία μας είναι ποιος βρέθηκε σε μια κορυφή όπου έκανε τουλάχιστον 2 ώρες ανάβαση είδε ένα μετεωρολογικο σταθμό με σήμανση το τι ακριβώς είναι και έκανε αυτή την κίνηση!!!

Παρακαλούμε όποιος φίλος ορειβάτης βρεθεί στην κορυφή Τριγγία στα 2204 και δει την εγκατάσταση μας να μας καλέσει στο 6972176999 ώστε να μας βοηθήσει να στρέψουμε την κάμερα στην σωστή κατεύθυνση ώστε να παίρνουμε τα δεδομένα της κορυφής!

Ο απολογισμός μας τελικά είναι ότι η κουλτούρα μας και η διαιώνιση του είδους μας δεν μας σταματά ακομη και στα 2204 μέτρα που οι μόνοι μάρτυρες των πράξεων μας είναι η συνείδηση μας!!

Χρήστος Δημητρούλης elaticam.com