Καθημερινά ακούμε από παντού για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από τις κλιματικές αλλαγές αλλά και από το πως βοηθάει το ανθρώπινο χέρι στην επιτάχυνση αυτή!!
Πιο συγκεκριμένα στην χώρα μας κατά καιρούς γίνονται σημαντικές προσπάθειες με δράσεις όπως ο καθαρισμός δημοσίων χωρών από σκουπίδια όπως δασοι και παραλίες!!
Αλλά αρκεί αυτό;; 
Αρκεί αυτό μόνο για μια μερα για λίγες ώρες!! 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι τα σκουπίδια που θα μαζέψουμε από κάτω σε μια μερα ανακύκλωσης με το δήμο της περιοχής η το σχολείο,
Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να αλλάξουμε την κουλτούρα μας ως λαός και κοινωνία!! 
Να μάθουμε από την αρχή,από την ίδια μας την οικογένεια το σχολείο ακόμη και από την δουλειά μας!! 
Πρέπει να μάθουμε όταν οδηγούμε και έχουμε στο πίσω κάθισμα τον πεντάχρονο γιο μας να μην πετάμε το πλαστικό ποτήρι του καφέ έξω από το παράθυρο γιατί όσες δράσεις και αν κάνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση ο πεντάχρονος απλά είναι θέμα χρόνου να κάνει ότι βλέπει από τον μπαμπα του!! 
ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΩΡΑ!! 
Δεν είναι αργά!! Διδάξετε στο παιδί σας στον φίλο σας και συνάδελφο σας αυτό που θα αναπαράγει κουλτούρα και όχι ανακύκλωση της μιας μέρας!! 
Με αισιοδοξία και χαρά ευελπιστώ στους νέους γονείς ότι είναι οι υπεύθυνοι και αυτοί οι οποίοι μπορούν να διδάξουν το σωστό που θα γίνει επιτέλους καθημερινή συνήθεια!! 

Χρηστος Δημητρουλης elaticam