Υποτροπή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα στην κεντροανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Πιο συγκεκριμένα κατά διαστήματα ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται από τα μεσάνυχτα έως και τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τα ορεινά του νομού Χαλκιδικής, τα ορεινά μεταξύ νομών Σερρών και Θεσσαλονίκης και την ανατολική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και τη Θράκη αναμένονται χιονοπτώσεις έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα. Στα νοτιότερα παράκτια τμήματα του νομού Χαλκιδικής αναμένονται κάποιες βροχές ή χιονόνερο.
Στην υπόλοιπη χώρα βροχές αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Θεσσαλία (με χιονοπτώσεις άνω των 600-800μ) και το ανατολικό Αιγαίο.
Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, ενώ και τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα εντοπίζονται κατά 200-300μ ψηλότερα. Ωστόσο προς το βράδυ της Τρίτης (27/2) αναμένεται εκ νέου μεταβολή από τα δυτικά με βροχές στα δυτικά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη με τις όποιες χιονοπτώσεις να σημειώνονται άνω των 800μ σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά και άνω των 300-400μ σε Μακεδονία και Θράκη.
Οι άνεμοι σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και βόρειο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, σταδιακά στρεφόμενοι σε πιο ανατολικούς έως 4-6 μποφόρ. Στην υπόλοιπο χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και στο νότιο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στα βόρεια θα παραμείνει κοντά στο 0°C, στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα υποχωρήσει και σε τιμές κοντά στους -1°C με -3°C. Στα κεντρικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κοντά στους 3-4°C και στα υπόλοιπα νοτιότερα παράκτια και νησιωτικά τμήματα στους 8-11°C. Μέσα στο μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει στους 5-6°C στα βόρεια, στους 11-13°C στα κεντρικά και στα νοτιότερα της Πελοποννήσου και την Κρήτη τους 15-17°C.

Θεσσαλονίκη
Μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται κάποιες χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη ασθενούς έως μέτριας έντασης, οι οποίες σταδιακά θα μετατραπούν σε χιονόνερο ή βροχή. Στις ορεινές περιοχές του νομού ωστόσο δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν. Προς το βράδυ αναμένεται εκ νέου επιδείνωση με βροχές έως μέτριας έντασης στην πόλη και ισχυρές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις άνω των 700μ.
Άνεμοι: σταδιακά από ανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 1°C έως 5°C
Πηγη www.northmeteo.gr